Menu

Gids PVF

Een praktische wegwijzer in het landschap van de persoonsvolgende financiering

door Onafhankelijk Leven vzw

Prijs
45,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Iedereen met een handicap heeft nood aan en recht op ondersteuning. Ondersteuning betekent dat de persoon hulp krijgt bij alles wat moeilijker lukt omwille van de handicap. Het kan gaan over weinig en relatief korte ondersteuning, zoals wekelijks een paar uur hulp, maar het kan ook gaan over intensieve ondersteuning die 24 uur op 24 nodig is. Het is de bedoeling dat dit ervoor zorgt dat de levenskwaliteit van de persoon even hoog ligt als wanneer die persoon een normaal leven, zonder handicap, zou leiden.

Sinds 1 januari 2017 regelt het Decreet Persoonsvolgende Financiering de ondersteuning voor personen met een handicap in Vlaanderen. Dat betekent dat de budgetten van de overheid nu allemaal rechtstreeks naar mensen met een handicap gaan. En hoewel meer dan 24.000 mensen met een handicap in Vlaanderen zo’n persoonsvolgend budget krijgen, is persoonsvolgende financiering nog niet voor iedereen een bekend begrip. Deze gids wil daar verandering in brengen. Je krijgt een algemeen overzicht van wat persoonsvolgende financiering is en geeft daarnaast ook voldoende details, zodat je als professional alle nodige informatie hebt om iemand bij te staan als dat nodig is.

Over de auteur(s)

OLv

Onafhankelijk Leven vzw

Onafhankelijk Leven vzw helpt mensen met een fysieke of verstandelijke handicap de regie van hun leven in handen te nemen. Als organisatie die aan de basis ligt van het zorgbudget, komen ze op voor het recht van alle mensen met een handicap om hun leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen. Als specialist op het vlak van het zorgbudget zijn ze de eerste partner voor mensen of hun familie die ervoor kiezen dit budget zelf te beheren.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Onafhankelijk Leven vzw
ISBN (print): 9782509038876
ISBN (digitaal): 9782509040640
Verschijningsdatum: 2022-01-27
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 120
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel