Menu

Europees preventiehandboek

Een leidraad voor wetenschappelijk onderbouwde preventie in de praktijk

door Peer van der Kreeft, Annemie Coone, Johan Jongbloet

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Europees preventiehandboek is een uitgave van het gerenommeerde European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) en gebaseerd op robuuste en recente gegevens uit de internationale preventiewetenschap. Met dit handboek kun je dus vlot beslissingen nemen over preventie. Daarnaast is het een handig naslagwerk voor preventieopiniemakers en beleidsvoerders.

De meeste studies die in het handboek beschreven worden, komen vanuit het werkveld van drugproblemen en -verslaving. Veel theorieën, modellen en methodes zijn echter ook bruikbaar op het bredere terrein van preventie. Hogeschool Gent stond aan de leiding van het Europees team dat het handboek samenstelde. De auteurs van de Nederlandse versie zijn ook alle drie actief in het preventieonderzoek en de opleiding Sociaal Werk van de Hogeschool Gent.

Over de auteur(s)

PvdK

Peer van der Kreeft

Peer van der Kreeft geeft als vormingswerker sinds 1989 training aan leerkrachten en andere jongerenwerkers in de kneepjes van het preventievak. Dat doet hij de laatste twintig jaar ook in andere continenten voor de EU en de Verenigde Naties. Hij geeft les op Hogeschool Gent, sociaal werk en is sinds 2019 voorzitter van de European Federation for Prevention Research (EUSPR).

Meer info
AC

Annemie Coone

Annemie Coone is criminologe en sociaal werker. Ze gaf verschillende jaren als coördinator op intergemeentelijk niveau, vorm aan het gemeentelijk drugpreventiebeleid. Ze is mastertrainer voor het EMCDDA en verbonden aan de opleiding Sociaal Werk van de Hogeschool Gent waar ze onder andere preventie in de gezondheidscontext en onderzoek in het sociaal werk doceert.

Meer info
JJ

Johan Jongbloet

Johan Jongbloet is cultureel antropoloog en socioloog. Hij werkt meer dan tien jaar aan ontwikkeling, implementatie en evaluatie van preventieve interventies, waarvan vijf jaar bij VAD – partnerorganisatie van de Vlaamse overheid. Daarnaast geeft hij wereldwijd trainingen voor intermediairs in preventie en geeft hij les in de bacheloropleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen aan Howest.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Peer van der Kreeft, Annemie Coone, Johan Jongbloet
ISBN (print): 9782509037077
ISBN (digitaal): 9782509037428
Verschijningsdatum: 2020-06-19
Aantal pagina’s: 148
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel