Menu

Dementie, als je ermee te maken krijgt

Pakket van 25 exemplaren

door Expertisecentrum Dementie

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Er wonen in Vlaanderen 132.000 mensen met dementie. In 2035 zullen dat er 188.000 zijn, een stijging van maar liefst 42%.

Maar: nog minstens drie keer zoveel mensen zijn betrokken. Mantelzorgers, naasten, hulpverleners. Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad.

Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een gloednieuwe brochure in magazinevorm uitgebracht. We deden dit samen met onze partners zoals de VVSG, de Vlaamse Ouderenraad, de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen en de Alzheimer Liga Vlaanderen.

De brochure is ook goedgekeurd door mensen met dementie en mantelzorgers zélf en is een zeer handig informatie-instrument. Het helpt iedere gemeente en organisatie op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt.

Over de auteur(s)

ED

Expertisecentrum Dementie

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de regionale expertisecentra dementie plaatsen dementie op de maatschappelijke agenda om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen, uitbouwen en verspreiden van kennis over goede dementiezorg. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Expertisecentrum Dementie
ISBN (print): 9782509037138
Type web.edition.tijdschrift

Ook interessant

Zorg & welzijn

Corona: een momentum voor de woonzorgcentra

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Hartverwarmers

Maite Mallentjer
Frederik Vincx

Bestel

Zorg & welzijn

Trots op onze ouderenzorg

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Maakt dementie onbekwaam?

Erik Langerock

Bestel

Zorg & welzijn

Levensmoeheid bij ouderen

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

De vergeten dementie

Kurt Segers

Bestel