Menu

Het Rijk der Spelen

door Ann Steverlynck, Simon Wemel

Prijs
30,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Dit boek is niet het zoveelste theorieboek over spelen. Neen, dit DOE-boek wil je dóen spelen, met kinderen tussen 0 en 6 jaar. Rijk spelen begint met een speelvisie afgestemd op de behoeftes en interesses van de kinderen. Door na te denken over de 4 pijlers die worden voorgesteld in dit boek, krijgt jullie speelvisie ongetwijfeld vorm. Maar nog belangrijker: hoe zet je deze speelvisie om in een speelpraktijk die ontwikkelingsstimulerend is voor ieder kind?

Dit DOE-boek biedt aan de hand van 10 invalshoeken een realistisch parcours om stap voor stap te bouwen aan die geweldige, brede speelpraktijk. Want ja, spelen is meer dan nadenken over speelactiviteiten en speelmaterialen. Spelen is ook taal stimuleren, de hele dag door. Spelen is ook grenzen verleggen en dus risico’s opzoeken. Spelen is doen wat je nog nooit deed omdat net die ervaring je zoveel sterker maakt. Spelen is plezier, lachen, dromen, samen. Bij spelen is er geen juist of fout (oef!).

Kortom, welkom in het Rijk der Spelen. Have fun!

Over de auteur(s)

AS

Ann Steverlynck

Ann Steverlynck was eerst docente in de opleiding 'Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs' en vervolgens in de opleiding 'Pedagogie van het jonge kind' aan de Arteveldehogeschool. 

Meer info
SW

Simon Wemel

Simon Wemel is docent aan de Arteveldehogeschool in de opleiding Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind. Naast dit doe-boek publiceerde Simon ook nog de RePLAY-draaikalender rond risicovol spelen in de kinderopvang.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Ann Steverlynck, Simon Wemel
ISBN (print): 9782509041562
Verschijningsdatum: 2022-10-05
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel